2 IT gerelateerde vragen aan ondernemend Nederland

17/12/2018/0/2

Een stelling: “De ontwikkelingen op technologisch gebied is voor het merendeel van de MKB-bedrijven niet meer bij te houden”

Voor ondernemers die zich in deze stelling herkennen moet dat een serieuze uitdaging zijn. Vooral omdat nagenoeg alles wat met de business te maken heeft bepaald wordt door IT technologie. Daarom deze twee IT gerelateerde vragen. Eén over Cloud en één over het ontwikkelen van mobiele apps:

1.Welke speler kies je als je keuze valt op Serverless?

Ondernemers die besluiten om zelf geen server meer te plaatsen, maar de software en het beheer uit handen geven aan een Cloudprovider, kunnen de keuze maken uit drie grote internationale platformen, te weten Microsoft Azure, Amazon Web Services of het Google Cloud Platform. Welk platform kies je voor een toekomst gericht op groei?

2.Welke mobiele apps zijn interessant om interne- en klantprocessen te optimaliseren?

De eerste vraag bij het ontwikkelen van apps is natuurlijk of je dat voor iOS of Android gaat doen. Of wil je dat de apps zowel op een iPhone als Samsung werken? Vervolgens krijg je te maken met de specifieke app-taal van het platform. Voor iOS is dat Xcode in swift of Objective-C. Voor Android natuurlijk Android Studio, Java of Kotlin. Toch?

STOP!

We wilden eens een statement maken, dat er vaak een afstand is tussen IT en directie. Simpelweg vanwege de complexiteit van de materie. Abracadabra en niet te volgen. Het is voor heel veel ondernemers niet duidelijk wat front end of backend developers precies doen op het gebied van programmeren, het inrichten van databases , gebruiken van programmeertalen of bouwen van applicaties. Is dat erg of problematisch? Niet als je zeker weet dat de huidige IT afdeling of IT provider in dienst staat van de business. Wel als je twijfel hebt of er niet betere resultaten te behalen vallen. Zonder diepgaande IT kennis blijft het goede of slechte gevoel echter altijd een onderbuikgevoel. Moet je bijvoorbeeld wel over naar de Cloud, of is on premise of een hybride omgeving voor jouw bedrijf niet gewoon de beste optie?

Go! Samen uit de startblokken

Ondernemers die ontwikkelingen op het gebied van de techniek niet bij kunnen houden en niet zeker weten of hun bedrijf wel de juiste vernieuwende stappen maakt laten we graag goed uit de startblokken komen. Hoe? Door IT kennis en expertise in te zetten van zeer ervaren IT specialisten, maar vooral ook door op een duidelijke manier, in begrijpbare taal als ondernemer met je mee te denken. Door onze jarenlange eigen ervaring in de IT kijken we namelijk met een objectiever beeld naar jouw specifieke situatie en zoeken daar de juiste mensen bij. Geen twijfel meer, maar duidelijkheid!

Meer weten over het Zoviwerkt concept?

Klik hier. Of lees waarom het inhuren van een freelance IT’er helemaal zo gek nog niet is.

Navigation