5 voordelen van het inhuren van een freelance IT’er

31/10/2018/0/2

5 voordelen van het inhuren van een freelance IT’er

De meeste ondernemers zijn geen techneuten, maar succesvolle ondernemers zijn vaak wel in staat om technologie voor zich te laten werken en daarmee een concurrentievoordeel te pakken. Als IT niet jouw kernexpertise is, maar je bedrijf er wel afhankelijker van wordt, is het inhuren van een freelance IT’er daarom een serieus alternatief.

Dit zijn vijf inspirerende voordelen die duidelijk maken dat het inhuren van een freelance IT’er helemaal zo gek nog niet is:

Voordeel 1: Je haalt top experts is huis

Natuurlijk betekent dat niet dat je zelf geen experts hebt. De gedachte is wel dat het in de huidige tijd van snelle technologische ontwikkeling nagenoeg onmogelijk is om alle IT expertise zelf in huis te hebben. Misschien wil je wel een app ontwikkelen en realiseer je je dat de eigen IT afdeling vooral het IT beheer doet en zich minder bezighoudt met innovatie of businessontwikkeling. Een goede expert zal in alle waarschijnlijkheid sneller voor de gewenste modernisatie zorgen. Zeker als je de juiste mix van meerdere freelancers vindt die elkaar alleen maar zullen versterken.

Voordeel 2: Een freelance IT’er is loyaal

Elke freelancer realiseert zich dat goed werk leveren de kans voor nieuwe opdrachten vergroot. Jij als opdrachtgever kan immers ook een springplank voor hem of haar betekenen. Ben je tevreden, dan volgen vaak meerdere opdrachten. Daarom ligt de loyaliteit ten opzichte van vaste medewerkers een stuk hoger.

Voordeel 3: Het invullen van tijdelijke capaciteit

IT opdrachten zijn meestal projectmatig. Je hebt bijvoorbeeld tijdelijk een goede website bouwer nodig of een .NET- of Java programmeur voor een development project. Elk bedrijf kent piekmomenten waarop er gebouwd of geprogrammeerd moet worden.

Voordeel 4: Bedrijfseconomisch voordeel

Het inhuren van een freelance IT’er bespaart je veel geld. Je zit niet aan een freelancer vast als hij of zij ziek wordt, slecht werk levert of niet past binnen de groep. Daarnaast zijn freelancers sneller beschikbaar, omdat de meeste bedrijven voor het aanstellen van een vaste medewerker langere procedures kennen.

Voordeel 5: Meer leveren in minder tijd

Dit is interessant om eens bij stil te staan. Een freelancer wordt namelijk niet zoals een vaste medewerker afgeleid door allerlei meetings en andere interne aangelegenheden. De freelancer werkt voor zichzelf en staan er ook om bekend dat ze flexibeler omgaan met de beschikbare tijd. Ze hoeven namelijk niet tijdens kantooruren te werken. Het zijn juist de freelance IT’ers die altijd en overal ook remote aan de slag kunnen gaan. Zolang er goede afspraken onderling gemaakt worden zullen zij meer kunnen leveren in minder tijd.

Overtuigd?

Loop je al langer met een idee rond dat met IT uitgewerkt zou kunnen worden? Zoviwerkt neemt jouw wens als onestopshop volledig uit handen, of je nu één freelancer wilt of een groep van specialisten wilt inhuren. Omdat ondernemers moeten blijven ondernemen en het inzetten van professionele IT kennis onze kernexpertise is. We brengen je in contact met app bouwers, website specialisten, Java programmeurs, .NET programmeurs en nog heel veel meer om jouw business te laten floreren.

Klik hier voor meer informatie.

Navigation