Aan het werk met MKB uitdagingen

17/10/2018/0/2

Ondernemers met vernieuwende ideeën zijn er genoeg, maar het gaat vooral om snelheid maken. Wie namelijk niet profiteert van noodzakelijke time-to-market versnelling raakt al snel achterop. Dat is de grootste gemene deler waarom onze freelance IT’ers worden ingehuurd. Hun specifieke kennis op het gebied van apps, back end systemen, programmatuur, code schrijven of ander specialisme voegt waarde toe waardoor kansen gepakt worden die anders gemist worden. Maar voor welke uitdagingen gaan we nog meer aan het werk?

Rammelende werkprocessen

70% van de Nederlandse ondernemers loopt aan tegen werkprocessen die rammelen, waardoor zij nadenken om de efficiency van hun bedrijf te verbeteren. Dat komt naar voren uit een recent onderzoek van Sprout. Lang niet altijd kunnen intern de juiste mensen er voor worden vrijgemaakt en wordt voorrang gegeven aan andere prioriteiten. Soms ontbreekt ook de expertise hoe processen efficiënter ingericht kunnen worden of hoe er beter kan worden samengewerkt. Als voorbeeld kan een nieuw ontwikkelde app een versnellende werking hebben ten opzichte van een bestaand, traditioneel ingericht, werkproces.

Veiligheid bieden, maar wel tegen acceptabele kosten

Dat de regering eenmalig 30 miljoen euro uittrekt voor de aanpak van cybercrime spreekt boekdelen, maar het moet voor de MKB ondernemer zelf ook betaalbaar blijven. Je wilt bijvoorbeeld optimaal profiteren van de mogelijkheden van de cloud zonder concessies te doen op het gebied van security. Wie daar niet de juiste beslissingen in neemt kan plotseling voor grote financiële verrassingen komen te staan. Eens samen met een verruimende blik naar het complexe vraagstuk van digitale veiligheid kijken is dan helemaal zo gek nog niet.

Tijd voor innovatie

Al langer het gevoel hebben dat er een andere koers gevaren moet worden. Daarbij kan geen enkele ondernemer meer zonder IT. Het goede idee zit in je hoofd, maar je weet niet waar te beginnen en hoe technologie je hierbij kan helpen. Innoveren begint altijd met eerst goed inventariseren. Ga dus aan tafel om tijd vrij te maken met specialisten die de technologie voor jouw idee kunnen laten werken. Omdat je in deze tijden erachter zult komen dat het bijna onmogelijk is om grote sprongen alleen te nemen.

Waar zitten de juiste IT specialisten?

De economie trekt aan, maar dat heeft als consequentie dat het moeilijker is om de juiste IT freelancers te vinden. Wie beoordeelt immers of iemand wel of niet goed is? Dat is waarom we alle specialisten uitgebreid beoordelen op hun IT kernexpertise met onze jarenlange eigen expertise als uitgangspunt. Met als doel om zoveel mogelijk echte MKB uitdagingen op te lossen. Of als uitdaging om zoveel mogelijk MKB doelen te bereiken. We doen het met plezier!

Werk aan de winkel!

Graag brengen we je in contact met onze IT freelancers. Lees hier hoe we je werk uit handen nemen of neem contact met ons op.

Navigation