En, hoe was 2018 voor jou als ondernemer?

03/12/2018/0/2

Het is alweer december. Een goed moment om eens kort terug te blikken op 2018. Zoals elk jaar wordt je als ondernemer geconfronteerd met zaken die de focus afhalen van jouw business. AVG was daar een aansprekend voorbeeld van. Je moest van alles geregeld hebben, waar waarschijnlijk niet direct de kennis van in huis was. Heb je alle uitdagingen onder controle gekregen, of kan het anders in 2019?

Herkenbare uitdagingen

Het is niet ondenkbaar dat je enkele van deze uitdagingen in 2018 de revue hebt laten passeren:

  • “We moeten digitaal veiliger gaan werken”
  • “Er moet meer aandacht zijn voor de privacy van klanten en medewerkers”
  • “De onderlinge samenwerking kan beter”
  • “Werkprocessen moeten efficiënter en productiever ingericht worden”
  • “Flexibeler en mobieler samenwerken met interne- en externe klanten is belangrijk”
  • “We moeten klanten een betere klantbeleving laten ervaren, onderscheidend zijn”
  • “Het is noodzakelijk om nieuwe markten aan te boren”
  • “We hebben een ander businessmodel nodig”

Maar wat betekenen woorden als “ Veiliger, meer aandacht, efficiënter, flexibeler, productiever, klantbeleving en iets anders doen?” Het zijn allemaal woorden waar je niet gelijk de vinger op kunt leggen. In ieder geval zijn ze op verschillende manieren te interpreteren en misschien is dat nu ook net het probleem. Wel hebben al deze uitdagingen één grote gemene deler: Ze zijn allemaal afhankelijk geworden van IT! Om antwoorden te geven op ondernemersuitdagingen speelt IT een steeds crucialere rol. Onderscheidend kunnen zijn van de concurrentie betekent dat goede IT specialisten een steeds grotere rol vervullen.

Was 2018 succesvol?

Natuurlijk hopen wij dat, maar misschien zijn er nog geen antwoorden op alle uitdagingen gegeven. Juist door de IT afhankelijkheid kunnen interne projecten vertraging hebben opgelopen. Misschien door onvoldoende kennis in huis of de verkeerde mensen op de verkeerde uitdagingen. Alleen dat al kunnen begrijpen is een pittige uitdaging, zeker wanneer IT niet tot je persoonlijke kernexpertise behoort. Dan moet je erop vertrouwen dat je het juiste hoort en wordt het hebben van zekerheden uitdagender. Hoe beoordeel je immers of een IT specialist ‘goed’ is? Dat is waar we graag bij helpen.

Kan het anders in 2019?

Wij denken van wel. Want het is nu niet alleen de tijd om terug te blikken, maar vooral ook de tijd om vooruit te kijken. De plannen voor 2019 zijn (bijna) gemaakt en mogelijk kom je tot de conclusie dat het noodzakelijk is om projecten van het huidige IT team een nieuwe boost te geven. Gewoon omdat het helpt om hoogwaardige IT specialisten eens met een frisse blik naar de ondernemersuitdagingen van 2019 te laten kijken.

Neem hier contact op om samen eens door te praten over jouw IT gerelateerde uitdagingen voor 2019. We zitten er klaar voor.

Navigation