Ook steeds vaker afgeleid?

29/01/2019/0/1

Levensgevaarlijk! Smartphone gebruik in de auto. Maar helaas voor veel mensen wel herkenbaar. Komen we zo langzamerhand niet op een punt dat de hoeveelheid dagelijkse digitale afleidingen nog grotere gevolgen gaan krijgen? Dat is wat we graag eens bespreekbaar willen maken. Digitale afleidingen zorgen namelijk niet alleen voor menselijke ongelukken, maar ook voor gevaarlijke bijwerkingen in het dagelijkse ondernemen.

Geen focus betekent tijd tekort

Geen focus op de weg in het plaatje, maar ook geen focus op het werk in de dagelijkse business. Dat is een overeenkomst die we zien. De bijwerking is dat je aan het eind van de dag erachter bent gekomen dat je tijd tekort bent gekomen. Simpel gezegd heb je, door onzinnige dingen te doen, je ongemerkt niet beziggehouden met datgene wat belangrijk was voor een bijdrage aan het businessresultaat. Voor de digitalisering was dat een stuk eenvoudiger.

Het is behoorlijk gevaarlijk als de businessfocus vergeten wordt en je daardoor zakelijk uit de bocht vliegt. Ken je dat gevoel dat je even niet meer weet wat je de hele dag gedaan hebt omdat jezelf of medewerkers werden afgeleid? Waarschijnlijk wel. Overwerken dan maar?

Over werken gesproken…

Als je nu als ondernemer al tijd tekort komt, bijvoorbeeld door al die mensen die iets van je willen of door al die verschillende social media kanalen die je moet onderhouden, dan heb je al helemaal geen tijd om je bezig te houden met het vinden en beoordelen van goed personeel. De dag gaat immers te snel aan je voorbij. Dat doen wij dan wel. Onze focus en dagelijkse uitdaging is het vinden van goede IT freelancers, zonder dat we ons daarbij laten afleiden. Dat helpt in ieder geval om meer focus te krijgen op de eigen corebusiness.

#Digitaleafleidingkostondernemersbusiness!

We zijn benieuwd naar jouw mening of je vindt dat je wordt afgeleid. Onze ervaring is dat we steeds vaker met ondernemers praten die digitale afleidingen als een groter wordend probleem ervaren. Het interessante, ogenschijnlijk tegenstrijdige, is dat juist IT daarbij kan helpen. Want digitale afleidingen kunnen we toch ook digitaal blokkeren? Veel stof tot nadenken.

Navigation

Add comment

+ 37 = 46