Technologische vooruitgang, maar hoe dan?

07/09/2018/0/2

Waar zit je zelf op deze bank? Links, rechts of misschien wel in het midden? Dit beeld symboliseert vooral dat de wereld om ons heen door technologie sneller dan ooit verandert en nauwelijks is bij te houden. Maar waar staat jouw organisatie? Vinden klanten jouw bedrijf traditioneel of behoor je tot de digitale koplopers die een voorsprong hebben genomen door de inzet van ICT?

Bedrijven kunnen niet meer zonder ICT, nagenoeg alle bedrijfsprocessen zijn er afhankelijk van. Dat je er constant aandacht aan moet geven heeft onder andere te maken met deze vier zekerheden:

Vier zekerheden rondom technologie


1. Technologie is de bepalende factor waarmee bedrijven klanten aan zich binden en nieuwe klanten verleiden.
2. Kostenbesparingen worden gerealiseerd door het verder automatiseren van allerlei businessprocessen. Als voorbeeld zullen repeterende werkzaamheden door intelligente robot technologie overgenomen worden.
3. Er vindt vergrijzing plaats, de economie wordt afhankelijker van generatie Z, jonge mensen die volledig zijn opgegroeid met digitaal en altijd via de smartphone op ‘aan’ staan. Om als werkgever aantrekkelijk te blijven zal je op ICT vlak verder moeten moderniseren.
4. Technologie zorgt in deze dynamische wereld voor compleet nieuwe businessmodellen en samenwerkingsverbanden. Zoviwerkt is daar zelf ook een voorbeeld van.

Enkele onzekerheden

Wil je symbolisch het meest rechts op de bank blijven zitten dan krijg je als organisatie te maken met interessante uitdagingen. Zo heb je mogelijk een briljant idee waar je technologie voor nodig hebt, maar heb je geen idee wie je daarbij kan helpen. Een tweede uitdaging is dat je misschien wel weet wat voor iemand je nodig hebt, maar dat je niet kunt beoordelen of deze persoon ook goed in zijn vak is. ICT is namelijk niet jouw expertise. Een nog grotere onzekerheid is dat elke investering die je doet in technologische vooruitgang je ook financiële vooruitgang moet geven. Koploper zijn moet immers wel iets opleveren.

De nieuwe wereld van ICT

Wij geloven dat het nagenoeg onmogelijk is om in deze snel veranderende wereld zelf alle IT specialisaties in huis te hebben. Soms heb je daarvoor iemand nodig die vanuit zijn specialisme met een andere bril naar jouw situatie kijkt. Dat is waarom wij vraag en aanbod van kwalitatief hoogwaardige ICT kennis op een professionele, heldere en eerlijke manier bij elkaar brengen.

Hoe we je helpen met een technologische voorsprong?

Door het inzetten van top ICT talent op freelance basis, maar vooral ook door het hele proces voor wat betreft de tijdelijke indiensttreding voor je uit handen te nemen. Dan kun je zelf de volledige focus houden op datgene waar je goed in bent.

Ook zorgeloos vooruit? Neem hier contact met ons op.

Navigation