Vanaf vandaag kun je alles! Een oproep aan IT freelancers

13/06/2019/0/1

Vanaf vandaag kun je alles! Een oproep aan IT freelancers

“Bescheidenheid siert de mens”. Dat is een uitspraak die we allemaal weleens gehoord hebben en waarschijnlijk te maken heeft met onze calvinistische inslag. Je mag geen al te hoge verwachtingen van jezelf hebben, niet teveel op de voorgrond treden en je moet vooral ‘gewoon’ blijven doen. Gek genoeg betekent dit ook dat er op heel veel vragen het antwoord “Nee, dat kan ik niet” komt. En dan ga je echt wat missen.

Yes we can!

Die bescheidenheid valt minder terug te vinden bij de Amerikanen. Sterker nog er zijn genoeg Amerikanen, zelfs een president, die het woord ‘bescheidenheid’ niet in hun vocabulaire hebben staan. Misschien kunnen we er iets van leren door niet gelijk iets af te wijzen maar vaker vragen van klanten als een kans te zien. Zeg eens iets vaker “Ja, dat kan ik wel”. Het interessante is dat je er dan ook ‘munten’ voor terugkrijgt. Enige uitleg is wel noodzakelijk, want je moet natuurlijk niet iets beloven wat je zelf niet waar kunt maken.

De door ons geconstateerde praktijk

Er is sprake van onderbezetting in de IT sector, maar is dat wel zo? Misschien zijn de juiste mensen er wel, maar worden ze verkeerd over de verschillende bedrijven verdeeld. De IT heeft namelijk vaak met pieken en dalen te maken en als we de geconstateerde onderbezetting samen egaliseren zou dit probleem weleens nagenoeg opgelost kunnen zijn. Het helpt in ieder geval altijd om kennis met elkaar te bundelen. Als jij het druk hebt is er altijd wel iemand die maar voor 80% bezet is en omgekeerd. Daarom het volgende:

Een oproep aan IT freelancers!

Zeg vaker “ja!” Stel dat jouw opdrachtgever vraagt of jij misschien x,y of z kunt uitvoeren en je met jouw calvinistische bescheidenheid ‘nee’ gezegd hebt, dan heb je helaas een financiële kans gemist. Op het moment dat je “ja’ zegt ben je namelijk zelf degene die je klant vooruithelpt en dat wil hij of zij ongetwijfeld graag horen. Het verstevigt daardoor ook nog eens jouw relatie met degene bij wie je werkt. Over het ‘ja’ zeggen hoef je je geen zorgen te maken. We hebben namelijk altijd professionele IT’ers op de reservebank zitten. Hoofdaannemers voeren toch ook niet alles zelf uit?

Tekorten los je op door betere verdeling en distributie

Dat geldt voor het voedselprobleem in de wereld, de verhoudingen tussen arm en rijk, maar ook voor datgene wat de backbone van onze economie is, namelijk IT.

Hoe denk jij daarover? De koffie staat klaar en we gaan graag verder met je in gesprek.

Navigation

Add comment

26 + = 35