Wat kost meer geld, inhuren of zoeken?

13/02/2019/0/2

Deze vraag is bedoeld voor ondernemers die digitale innovatie hoog op de agenda hebben staan maar niet zeker weten of ze daar wel de juiste mensen voor in dienst hebben. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar specialisten. Maar dan schijn je al snel met een enorme uitdaging geconfronteerd te worden. Wat is er precies aan de hand?

Nederland kent een groot tekort aan specifieke IT’ers!

Dat is wat ik recent last in dit aansprekende artikel van ITexecutive. Om te kunnen innoveren en een concurrentievoorsprong te verkrijgen bestaat er vooral een enorme behoefte aan ontwikkelaars op het gebied van .Net, PHP en front-end. Volgens het artikel staan er tienduizenden vacatures open. Dan betekent ‘zelf zoeken’ volgens mij vooral dat je:

  • als werkgever heel erg aantrekkelijk en modern ingericht moet zijn willen specifieke IT’ers bij je in dienst komen.
  • kostbare tijd moet besteden aan zoeken. Dat kan weken soms wel maanden duren. Deze tijdsinvestering heeft waarschijnlijk een negatieve invloed op het eigen businessresultaat.
  • iemand in dienst neemt die plotseling weer vertrokken kan zijn door een beter aanbod van de concurrent.

Inhuren als alternatief

Om gelijk maar een veel gehoord misverstand weg te nemen: Het inhuren van een specifieke freelance IT’er met goede development skills hoeft helemaal niet duur te zijn, omdat we een andere filosofie najagen. Lees desgewenst meer over ons concept via deze link. Het heeft vooral met eerlijkheid en transparantie te maken.

Waarom zou het Zoviwerkt dan wel lukken om professionele developers te vinden al je waarschijnlijk denken? Daar is een eenvoudig antwoord op: We hebben een netwerk met toegang tot honderden developers. Daarnaast is er ook het voordeel dat we door eigen kennis en ervaring als developers precies weten wat het juiste profiel zou moeten zijn. In een tijd van schaarste gaat het namelijk nog steeds om de kwaliteit van de IT specialist.

Wat kost meer geld?

Het antwoord wat ik zelf zou geven lijkt mij duidelijk. Graag maak ik samen met jou eens een rekensom wat het in geld betekent als ik namens Zoviwerkt de juiste IT freelancer snel kan vinden. Digitaal kunnen innoveren levert namelijk nog steeds het meeste geld op!

Reacties stel ik enorm op prijs.

Navigation